Frank Weil; “Ik zocht naar een eenduidig herkenbare uitstraling die goed aansloot bij de kernwaarden van de Creafort tafels: vakmanschap, duurzaam en comfortabel in gebruik”.

“De eenvoud van het ontwerp en de heldere vormentaal zijn consequent doorgezet in de Rechthoekige, Ovale en Ronde tafels. Zij geven een tijdloos beeld”

Geheel gemaakt uit geselecteerd massief eersteklas eiken. Een rijke warme uitstraling met alle voordelen van massief hout.

Frank Weil ; “Het tafelblad van Fenix in een spannende combinatie met eersteklas massief eikenhout. De dragende constructie is als V-detail zichtbaar geïntegreerd in het blad waardoor direct een helder beeld ontstaat van de opbouw van de tafel”

Frank Weil

Designer & Art director

Frank Weil, geboren in 1958, is opgeleid als architectonisch ontwerper en interieurarchitect aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Van jongs af aan ontwerpt en verbouwt hij zelf zijn eigen meubels en interieurs. Deze ervaring heeft tot op de dag van vandaag veel invloed op zijn praktijkgerichte ontwerpvisie.

Begin jaren negentig woonde Frank in Italië waar hij samenwerkte met architect, industrieel ontwerper en medeoprichter van het vermaarde ‘Superstudio', Roberto Magris. In en na zijn Italiaanse jaren ontwikkelde hij, mede door zijn relaties in de Milanese designwereld, affiniteit en gevoel voor verfijning in product-design.

Vanaf midden jaren negentig werkt Frank als product en architectonisch ontwerper in zijn eigen ontwerp studio FRANK WEIL IAD in Rotterdam. Hij ontwierp meubelcollecties voor enkele toonaangevende meubelfabrikanten waaronder: Castelijn, Artifort en Vepa.

Sinds 2016 heeft Frank zich verbonden aan meubelfabrikant Creafort als designer en art-director. Creafort bouwt mede onder zijn leiding de komende jaren verder aan een relevant imago. Een onderscheidende collectie met een geheel eigen herkenbare handtekening.

Het tafelconcept ROR© van zijn hand is de eerste van een reeks nieuwe producten voor de Creafort collectie.

De ontwerpen van Frank zijn architectonisch van karakter en kenmerken zich door eenvoud. In essentie gaat het om “de manier van denken” niet om “de stijl” waardoor in het ontwerp diepte en authenticiteit kan ontstaan.

https://static.marcomprocloud.eu/account/54a2a6abca6e548339412af9/cache/imagecloud/a68dd513683d7c3873848e7f6a44dbbe/5e856774d721e580de525426b8a5adf81eb8de46.jpg

Lennart Boer

Ontwerper voor de Flow en Walk

Lennart heeft industrieel ontwerp gestudeerd in Rotterdam. Deze opleiding viel op door haar bijzondere aanpak van lesgeven. De projecten waren gericht op de praktijk, werkelijke opdrachten van echte opdrachtgevers. Hierdoor kreeg hij al snel een hands-on mentaliteit, dit is direct terug te zien in zijn ontwerpen.

In de laatste fase van zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwerpen van meubelen. Afstuderen en eerste baan waren bij een design studio. De meubelwereld intrigeert hem. Zijn zoektocht naar kennis en inspiratie heeft hem middels een aantal verschillende functies bij diverse type meubel bedrijven doen ontwikkelen tot een zeer veelzijdig ontwerper. De kennis van verkoop, inkoop, productie, marketing, consumenten en de markt zorgen ervoor dat zijn ontwerpen realistisch zijn en een echte functie en wens vervullen.

Lennart tekende voor de modellen Flow en Walk bij Creafort.